Wereldreis 3

Wereldreis #3 – Een rondje om de wereld #2

Deel 1 van mijn wereldreis gemist? Of een geheugensteuntje nodig? Klik hier

Voor mijn werk reis ik elke dag met de trein. Van Eindhoven naar Weert, en (gelukkig) weer terug. Vaak plof ik na zo’n lange werkdag neer in de intercity. Eindbestemming Schiphol. Braaf stap ik er toch in Eindhoven uit, om dan verder te gaan met de orde van de dag. Mijn liefje, het avondeten, het huishouden en de sportschool roepen. (In die volgorde van belangrijkheid #fitgirl.) Maar iedere dag wordt het verleidelijker om met een paspoort en een reserve schone onderbroek tot het einde te blijven zitten. Een ticket te boeken, en niet meer om te kijken. De honger die na een heerlijk lang weekend Rome even was gestild, is in alle hevigheid terug gekeerd.  

Vandaag neem ik jullie mee naar het tweede gedeelte van onze wereldreis. Even wegdromen. Gezien ons budget nog (heul lang) niet toereikend is om de stap daadwerkelijk te nemen.

AZIE

route Azie wereldreis

We kickstarten onze trip door Azië met twee weken voedselvergiftiging in India. Want hoewel ik zielsgelukkig wordt van een goede curry, is het met de (voedsel)veiligheid en hygiëne in dit land nog niet bijster goed gesteld. Iets met Rob Geus en “man, man, man, man (man, man?)”.

Goeie grap, Femke.

En omdat we toch al zoveel zon, zee en strand hebben gezien zoeken we het daarna wat kouder op. Ondanks dat mijn klimervaring zich beperkt tot de klimwand op de open dag van de landmacht, zullen we namelijk toch een poging wagen Base Camp te bereiken. Gelukkig ben ik altijd vrij optimistisch over mijn (non)talenten. Ik kan me namelijk nog een middag SnowWorld herinneren, waar ik vol overtuiging m’n board recht vooruit zette. Top plan. Komt vast goed.

Op dit punt in onze reis kunnen mijn liefje en ik elkaar waarschijnlijk wel de koppen in slaan. Tijd voor een weekje eenzame opsluiting tussen de monniken in Tibet dus. Even tot rust komen voordat we verder gaan naar Myanmar, de Filipijnen en Indonesië (makan, makan!). In totaal zouden we zo’n 5 maanden willen doorbrengen in Azië. Nog maar 3 maanden te gaan!

OCEANIE

wereldkaart wereldreis Australië Australië. Het land van Finding Nemo en Crocodile Dundee. Het land van de barbecues en de kangoeroes. Maar ook het land waar mijn halve Facebookvriendenlijst al is geweest. Toch wil ik dit uit de kluiten gewassen eiland ook eens met eigen ogen aanschouwen. En aangezien onze bankrekening op dit punt waarschijnlijk wel wat tegen begint te sputteren, zullen we hier toch echt de handen uit de mouwen moeten steken. Tenzij jullie opeens massaal mijn blog gaan bezoeken en ik hiervan kan gaan leven (hint).

Na ongeveer anderhalve maand vertrekken we dan richting Nieuw Zeeland om daar alle locaties van The Lord of the Rings te bezoeken. Een film waarbij ik overigens na 20 minuten in slaap viel. Ben toch meer een Harry Potter meisje.

Helaas komt aan al het goede een eind, en zullen we toch ooit weer terug naar Nederland moeten. Want na een maand New Zealand is het anderhalf jaar bijna voorbij. Nog twee weken te gaan, en de laatste centen moeten op. Om onze wereldreis af te sluiten willen we dan nog twee weken op Fiji vertoeven.

Sponsoren zijn welkom.

Comments

  • reply
    John

    Hey Femke, fantastische reis die jullie hebben gepland. Veel succes met sparen en vooral veel plezier onderweg! Zal je blog blijven volgen.

    9 november 2017

Post a Comment