wannabe fitgirl frui

Wannabe Fitgirl

In mijn vrije tijd pretendeer ik graag een fitgirl te zijn. Mijn Instagram Stories (@femkeadriana) staan vol met wekelijkse sportselfies en gezonde maaltijden. Wat je echter niet ziet zijn de zakken snoep en pizza’s die ik met enige regelmaat verorber. Want stiekem houd ik ontzettend van eten en op de bank liggen (#teamcouchpotato #cardi-no). Vandaar dat het cijfertje op de weegschaal al een aantal weken net iets hoger is dan dat ik eigenlijk zou willen.* Maar daar gaat nu verandering in komen. Niet morgen, niet volgende week. Nu.

En ik hoop dat jullie, het handjevol mensen dat dit blog leest, mijn stok achter de deur willen zijn. Allereerst, tijd om mijn eetgewoonten onder de loep te nemen.

Ontbijt

Het is op dit moment dusdanig slecht met mij gesteld dat ik 75% van de ochtenden niet ontbijt. Door gebrek aan tijd (slecht excuus) sprint ik om 07.30 zonder te eten de deur uit om nog enigszins op tijd op mijn werk te verschijnen. De overige 25% vul ik mijn maag met roomboter croissants op het station. Mét  een koffie natuurlijk. Om dat gortdroge broodje mee weg te spoelen. Dit kost me niet alleen calorieën, maar ook nog eens klauwen met geld. Niet echt fitgirl approved, denk ik zo.

instagram fitgirl nicecream

Snack

Op zo’n ontbijtloze dag heb ik om 10.00 uur zo’n trek dat ik me niet meer kan concentreren. Ik voel me dan genoodzaakt een mok cup-a-soup (pittige tomaat, de enige die ik lust) achterover te gieten. Behalve een berg zout zit hier verder niets van toegevoegde waarde in. Zonde dus.

Lunch

Tijdens de lunch ben ik vaak afhankelijk van het avondeten van de dag ervoor. Geen restjes? Dan neem ik genoegen met twee rijstwafels met pindakaas en een halve komkommer. Weinig substantieels. Maar die croissantjes trekken mijn bankrekening zo leeg, dat ik me niets beters kan veroorloven ;).

instagram fitgirl sushi

Snack 2

Omdat die rijstwafels geen zoden aan de dijk zetten begin ik om 15.00 uur aan mijn groene smoothie. Onder luid geprotesteer  van mijn collega’s. Want alles wat groen is, is vies. Later deze week zal ik je proberen te overtuigen met het recept. Wanneer ik de tijd heb gehad om aantrekkelijke foto’s te maken. Voor zover dat mogelijk is dan. Met deze groene smurrie houd ik het precies uit tot aan het avondeten.

Diner

Mijn diner bestaat over het algemeen uit koolhydraten (god, I love carbs), groente en vlees. Maar ook vaak genoeg uit pasta, burgers of pizza. Ook een frietje op zijn tijd, gaat er wel in. En gezien mijn lover bezig is met een bulk, ben ik bijna verplicht om mee te doen. Al is hij natuurlijk niet degene die mijn bord vol schept. Die spatel beweeg ik nog altijd zelf. Ruimte voor verbetering dus.

instagram fitgirl kipburgers jumbo smakelijk

Gelukkig gaat het al wat beter sinds ik niet meer alleen naar de supermarkt ga, en we alle boodschappen voor de hele week in een keer in huis halen. Hierdoor heb ik altijd iemand die me bestraffend aankijkt als ik dat zakje suikervrije (dat dan weer wel) drop in het karretje gooi. Toch wordt ik nog te vaak verleid tot impulsaankopen. Met name tijdens mijn vele treinreizen. Hier moet dus verandering in komen! Dat # fitgirl moet toch ergens op slaan.

Via Instagram Stories ga ik vanaf nu alles, maar dan ook alles, delen wat ik eet en drink. En schroom niet om me de les te lezen!

Volgende week deel ik met jullie mijn sportschool avonturen!

*Voordat je nu gaat gillen dat het maar een nummertje is: je hebt gelijk. Ik ga dan ook niet voor afvallen, maar strakker worden. Meer spier, minder kwabbel en schurende bovenbenen. Wel zo lekker in de zomer. 

Post a Comment