wanderlust ilha grande

Wanderlust – Wanneer gaan we?

Hallo, ik ben Femke en ik ben verslaafd aan reizen. (“Hoi, Femke!”) Het zit in m’n bloed. Dit dankzij een vader die de halve wereld heeft gezien en het virus aan mij heeft overgedragen. Het virus genaamd Wanderlust.

The strong desire or impulse to wander or travel and explore the world.”

Door dit virus (Pas op! Besmettelijk!) zal ik me nooit kunnen settelen op één plek. Ik heb inmiddels al op zoveel plaatsen m’n hart achter gelaten dat ik me overal op deze aardbol wel een beetje thuis kan voelen. De drang om weg te gaan en iets nieuws te ontdekken blijft altijd in m’n onderbuik aanwezig. Die kriebel. Een beetje alsof je permanent ongesteld bent. Maar dan minder murder scene-ish.

Helaas ben ik alweer een tijdje nergens meer heen geweest. Maar met die KLM werelddeal weken die gaande zijn, ligt verleiding op de loer. Met alle macht moet ik mezelf inhouden om niet vol overgave op de “boek nu” knop te klikken.

Ik wil me weer onderdompelen in het onbekende. Die kriebel in m’n buik voelen als je op Schiphol aankomt, voor jezelf. Die vriendelijke stewardessen in hun schattige blauwe pakjes toezwaaien. Die spanning bij het opstijgen en de opluchting bij de landing. Een klap hete lucht in je gezicht als je op een vreemd vliegveld aankomt.
Ik wil nieuwe culturen opsnuiven (Niet letterlijk) en een andere taal leren. Verder dan El hombre come una manzana kom ik namelijk niet in het Spaans. (Voor de Duolingo gebruikers onder ons een herkenbare zin! Erg nuttig ook vooral. Om te kunnen zeggen dat de man een appel eet. Gebruik je vast dagelijks.)
Ik wil mensen leren kennen en vrienden maken. Gek uitziend eten proberen en misschien zelfs een sprinkhaan eten. Of niet natuurlijk.
Ik wil tequila drinken in Mexico en salsa dansen op Cuba. Gave plaatjes schieten en mensen jaloers maken met de reisblog die ik ongetwijfeld bij zou houden. Grandioos genieten. Drop en bitterballen missen en skypen met m’n mama met zes uur tijdsverschil.

Zucht. Wanneer gaan we?

Post a Comment