vrouwen en krachttraining

Waarom alle vrouwen aan krachttraining zouden moeten doen.

Ja, echt allemaal. Want nee, je wordt als vrouw echt niet meteen maatje Schwarzenegger als je één keer een barbell aanraakt (zo’n stang, weetjewel). Wij vrouwen hebben over het algemeen veel te weinig testosteron in ons lichaam om bulky te worden. Alles lekker strak kan daarentegen wel. En lekker strak creëer je niet door urenlang op de crosstraining te staan. Nee, ijzer is je grootste vriend. Krachttraining it is! 

Boost your booty…

… en boobs, en eigenlijk al het andere ook. Van cardio mag je dan wel dun worden, krachttraining zorgt ervoor dat je het lichaam krijgt waar je altijd over zeurt. Het lichaam dat elke dag drie keer voorbij komt op je Instagram omdat je al die #fitgirls volgt als motivatie.

Attitude.

Behalve dat krachttraining je billen upgrade naar standje Jen Selter, krijgt ook je zelfvertrouwen een enorme lift. Niet alleen door al die endorfine die vrijkomt na een goede workout, maar ook de resultaten zullen zorgen voor een brede glimlach op je gezicht. En zeg nou zelf, op het strand lopen zonder dat je je buik hoeft in te houden is toch een stuk prettiger dan je achter een handdoekje verschuilen.

Boys, boys, boys.

Jen Selter booty fun

Over het algemeen wordt gooien met gewichten gezien als een mannensport. Het percentage mannen in de gym zal dan ook beduidend hoger zijn dan in de rij bij de crosstrainer tussen al die stadsmoeders. Die keuze lijkt me snel gemaakt, toch? Wie we

et ontmoet je wel prince Charming terwijl hij je feedback geeft op een of andere badass oefening.

De weegschaal is je vijand.

Ja, krachttraining zorgt ervoor dat je meer vet verbrand dat met wat dan ook. Je stofwisseling wordt sneller, zelfs als je een dag niks doet. Maar dat wat je verliest komt uiteraard ook weer

terug, in de vorm van spieren. (Dat wil je) Van dat getal op de weegschaalmoet je dus niet schrikken!

Conclusie van dit verhaal is dat je je vandaag nog moet aanmelden bij een fatsoenlijke gym. Met andere woorden: niet BasicFit. Wees niet bang om het broekie te zijn, en durf vooral te vragen. Tot op het strand!

Post a Comment