Rio de Janeiro been

Rio de Janeiro #1

Wat doe je als je 22 bent, met de wereld aan je voeten? Je hebt net een Scratchmap gekocht. Waar nog veel te weinig op is open gekrast. Een app vertelt je dat je pas 8 procent van de wereld hebt gezien. 8 procent! Wat doe je dan als je online een goede deal voorbij ziet komen? Nou, dan denk je geen seconde na en boek je een ticket naar een random warm land in Zuid Amerika. 2.5 maand reizen, beginnend in Rio de Janeiro, Brazilië.

Fast forward naar twee weken voor vertrek. Je moeder is nog steeds over de rooie en ook je vriendinnen verklaren je voor gek. Zelf heb je al drie mental breakdowns gehad omdat je eigenlijk niet weet hoe je deze onzin moet financieren. Iets met niet nadenken. Maar goed, je bent jong en je wilt wat.

Wat doe je dan als je uit het niets een baan aangeboden krijgt? Een uitkering is niet alles, en je betaalt er zeker geen vakantie naar de andere kant van de wereld mee. De andere kant van Nederland misschien net… Dan boek je met pijn in je hart je ticket om en koop je een kaartje voor dat ene festival wat je eigenlijk zou missen.

Twee weken Rio de Janeiro als eindresultaat. Ook geen straf.

Ook al ben ik al meer dan een maand terug uit het mooie Brazil, kun je in de loop van komende weken hier alsnog mijn verhalen lezen over dit prachtland. Dit keer echt.

panorama Copacabana beach rio de Janeiro

Post a Comment