Selecteer een pagina

Maar Femke, waarom schrijf je nu pas een blog over Tinder? Die app is zóóó strippenkaart, stringetje boven je broek en geld verspillen aan een gefaalde antirookcampagne. Met andere woorden, gewoon achterhaald. Zeker aangezien ik ongeveer elke week wel een artikel voorbij zie komen waarin de nieuwe en betere Tinder wordt aangeprezen. Denk hierbij aan Happn, InnerCircle, en ga zo nog maar even door. 

Wat heeft mij er dan toch toe doen besluiten om in de brutale pen te kruipen en een verhaaltje te schrijven over de favoriete app van menig wanhopige vent? In mijn bio roep ik iedereen op een onderwerp in te sturen voor een blog. Massaal vroeg men om de meest aparte openingszinnen te delen. U vraagt, wij draaien. Dus, lieve Tindermatches. Hoi. Deze is voor jullie.

Voordat ik nu allerlei verwijten naar mijn hoofd geslingerd krijg, een kleine disclaimer:

Ja, ik zit op Tinder. Ja, ik heb een vriend. Nee, ik ben niet op zoek naar een lover on the side. Ik gebruik Tinder puur en alleen om deze website te promoten. En ja, dat werkt. Goed.  (Je mag me judgen, mocht je dat nodig vinden.) 

Femke op Tinder

Voordat ik met jullie op safari ga door het oerwoud aan slechte openingszinnen, laat ik mijn eigen profiel zien. Met welke foto’s hark ik die matches binnen? En hoe werkt dat promoten dan precies? Onder het mom van transparantie, weet je wel.

Natuurlijk zijn al deze foto’s met zorg uitgekozen. Mocht je na deze foto’s nou nog geen goed beeld van me hebben, kun je nog doorklikken naar m’n Instagram. Deze is uiteraard gekoppeld. Een paar extra volgers is nooit weg #sorrynotsorry.

Bijna dagelijks besteed ik zo’n tien minuten aan Tindermarketing. In deze tien minuten maak ik er een sport van om zoveel mogelijk mensen naar rechts te swipen. Dit heeft, tot nu toe, geresulteerd in: 6735 matches, 1250 ongelezen berichten en een indefiniet aantal geopende berichten.

Ik zal er voor het gemak even bij vermelden dat ik op 99.9% van deze berichten niet reageer.

Op safari

We zien de enthousiaste Tinderman in zijn natuurlijk habitat. Goed verscholen achter het scherm van zijn iPhone. Zijn vingers gaan razendsnel over zijn scherm. Een bijzonder paringsritueel dat ze ook wel “swipen”  of “vleeskeuring” noemen. Wanneer er dan een zogenaamde match ontstaat is de Tinderman diep in gedachten verzonken. Zou een simpel “hoi” volstaan? Of zou een uitgebreide openingszin meer succes hebben? Hij besluit al zijn principes overboord te gooien en maar meteen 16 berichten te sturen. Een zal ze toch wel lezen?

Ik weet niet wat het is met internet daten. Zodra er geen spraken is van persoonlijk contact lijkt er namelijk iets te veranderen in mannen. Waar ze bij een real life date proberen zo cool en laid back mogelijk te zijn, zo aanhankelijk zijn ze via het internet. En dit wil zich nog wel eens uiten in, op zijn zachtst gezegd, bijzondere monologen.

Een aantal van mijn favorieten:

tinder iPhone tips openingszinnen

“Hallo, ben je hier?”

Wanneer ik dan na een complete roman nog altijd niet heb gereageerd, worden er op andere manieren contact gezocht. Zo ontvang ik geregeld DM’s via Instagram, Facebook en zelfs via Linkedin. Want uit alle mogelijke sociale media kanalen waar je uit kan kiezen, dacht je dat een zakelijk platform een goed idee was om iemand op te versieren?

Maar het ergste is wanneer ik ’s ochtends mijn werkmail open, en mijn hart een sprongetje maakt bij het zien van een ongelezen bericht. Iemand die wil dat ik teksten voor ze schrijf! Hoera! Terwijl ik met trillende vingers mijn cursor op de link ga staan, in de hoop mijn huur weer te kunnen betalen deze maand, word ik verrast door een van onderstaande berichten. Talk about anticlimax.

website tinder weirdos

Dankjewel voor de mededeling, ik voel me echt gevleid. Maar wat verwacht je nu? Dat ik gewillig in je open armen spring? Zelfs al zou ik vrijgezel zijn geweest, zou ik nog steeds niet warm lopen van mannen die mij baby’s willen aanpraten.

Omdat ik me afvraag of mannen wél op vergelijkbare openingszinnen zitten te wachten, ga ik bij deze het experiment aan. Komende weken ga ik de meest cliché, wanhopige, afgezaagde en ronduit schandalige openingszinnen hun kant op gooien. Echter kan ik hier wel wat inspiratie gebruiken. Deel dus jouw favoriet in de comments!