I saw you on tinder Rome

Het leed dat Tinder heet

Maar Femke, waarom schrijf je nu pas een blog over Tinder? Die app is zóóó strippenkaart, stringetje boven je broek en geld verspillen aan een gefaalde antirookcampagne. Met andere woorden, gewoon achterhaald. Zeker aangezien ik ongeveer elke week wel een artikel voorbij zie komen waarin de nieuwe en betere Tinder wordt aangeprezen. Denk hierbij aan Happn, InnerCircle, en ga zo nog maar even door. 

Wat heeft mij er dan toch toe doen besluiten om in de brutale pen te kruipen en een verhaaltje te schrijven over de favoriete app van menig wanhopige vent? In mijn bio roep ik iedereen op een onderwerp in te sturen voor een blog. Massaal vroeg men om de meest aparte openingszinnen te delen. U vraagt, wij draaien. Dus, lieve Tindermatches. Hoi. Deze is voor jullie.

Voordat ik nu allerlei verwijten naar mijn hoofd geslingerd krijg, een kleine disclaimer:

Ja, ik zit op Tinder. Ja, ik heb een vriend. Nee, ik ben niet op zoek naar een lover on the side. Ik gebruik Tinder puur en alleen om deze website te promoten. En ja, dat werkt. Goed.  (Je mag me judgen, mocht je dat nodig vinden.) 

Femke op Tinder

Voordat ik met jullie op safari ga door het oerwoud aan slechte openingszinnen, laat ik mijn eigen profiel zien. Met welke foto’s hark ik die matches binnen? En hoe werkt dat promoten dan precies? Onder het mom van transparantie, weet je wel.

Natuurlijk zijn al deze foto’s met zorg uitgekozen. Mocht je na deze foto’s nou nog geen goed beeld van me hebben, kun je nog doorklikken naar m’n Instagram. Deze is uiteraard gekoppeld. Een paar extra volgers is nooit weg #sorrynotsorry.

Bijna dagelijks besteed ik zo’n tien minuten aan Tindermarketing. In deze tien minuten maak ik er een sport van om zoveel mogelijk mensen naar rechts te swipen. Dit heeft, tot nu toe, geresulteerd in: 6735 matches, 1250 ongelezen berichten en een indefiniet aantal geopende berichten.

Ik zal er voor het gemak even bij vermelden dat ik op 99.9% van deze berichten niet reageer.

Op safari

We zien de enthousiaste Tinderman in zijn natuurlijk habitat. Goed verscholen achter het scherm van zijn iPhone. Zijn vingers gaan razendsnel over zijn scherm. Een bijzonder paringsritueel dat ze ook wel “swipen”  of “vleeskeuring” noemen. Wanneer er dan een zogenaamde match ontstaat is de Tinderman diep in gedachten verzonken. Zou een simpel “hoi” volstaan? Of zou een uitgebreide openingszin meer succes hebben? Hij besluit al zijn principes overboord te gooien en maar meteen 16 berichten te sturen. Een zal ze toch wel lezen?

Ik weet niet wat het is met internet daten. Zodra er geen spraken is van persoonlijk contact lijkt er namelijk iets te veranderen in mannen. Waar ze bij een real life date proberen zo cool en laid back mogelijk te zijn, zo aanhankelijk zijn ze via het internet. En dit wil zich nog wel eens uiten in, op zijn zachtst gezegd, bijzondere monologen.

Een aantal van mijn favorieten:

tinder iPhone tips openingszinnen

“Hallo, ben je hier?”

Wanneer ik dan na een complete roman nog altijd niet heb gereageerd, worden er op andere manieren contact gezocht. Zo ontvang ik geregeld DM’s via Instagram, Facebook en zelfs via Linkedin. Want uit alle mogelijke sociale media kanalen waar je uit kan kiezen, dacht je dat een zakelijk platform een goed idee was om iemand op te versieren?

Maar het ergste is wanneer ik ’s ochtends mijn werkmail open, en mijn hart een sprongetje maakt bij het zien van een ongelezen bericht. Iemand die wil dat ik teksten voor ze schrijf! Hoera! Terwijl ik met trillende vingers mijn cursor op de link ga staan, in de hoop mijn huur weer te kunnen betalen deze maand, word ik verrast door een van onderstaande berichten. Talk about anticlimax.

website tinder weirdos

Dankjewel voor de mededeling, ik voel me echt gevleid. Maar wat verwacht je nu? Dat ik gewillig in je open armen spring? Zelfs al zou ik vrijgezel zijn geweest, zou ik nog steeds niet warm lopen van mannen die mij baby’s willen aanpraten.

Omdat ik me afvraag of mannen wél op vergelijkbare openingszinnen zitten te wachten, ga ik bij deze het experiment aan. Komende weken ga ik de meest cliché, wanhopige, afgezaagde en ronduit schandalige openingszinnen hun kant op gooien. Echter kan ik hier wel wat inspiratie gebruiken. Deel dus jouw favoriet in de comments! 

 

 

Comments

 • reply
  It's ya girl yara

  Love it G

  17 augustus 2017
 • Even serieus, dit verdient een medaille haha👌🏻! Zien mannen eens hoe het tinderleven vanuit een vrouwelijk perspectief wordt weergegeven. You go girl!

  17 augustus 2017
 • reply
  Rob

  Leuk dat ik met ‘hoi’ toch uniek ben! Mijn usp :).

  Wat wel irritant is als je denkt een leuke match te hebben. Dat je na je enthousiaste hoi wordt doorverwezen naar een instagramaccount van iemand die voor haar eigen marketing op Tinder zit.

  17 augustus 2017
 • Haha, geniaal dit. Heel erg leuk geschreven. Ik heb ook een tijdje op Tinder gezeten om er artikelen over te schrijven en mijn vriend wist dit. We hebben zelfs samen op mijn profiel gezeten, haha. Was erg grappig! En dat terwijl ik mijn vriend ook via Tinder heb leren kennen. Dat was nog toen het net uit was en ik heb er denk ik 1,5 maand opgezeten. Toen ontmoette ik Thijs en 2 jaar laten zijn we nog samen 🙂

  18 augustus 2017
 • Hé hé, eindelijk een blog er over! Leuk geschreven Fem’ eerlijk ook! Je weet mijn mening 😉 maar vooral omdat ik zo te doen heb met de Robjes in Tinderland (zie eerdere reacties)…

  18 augustus 2017
 • Zo jammer dit, maar wel slim gedaan. Leuke blogs, ga zo door met schrijven. Je bent er goed in.

  20 augustus 2017
 • Ik heb ooit op Tinder gezeten. Na twee weken had ik er wel genoeg van. Je zet de mannen misschien wel neer als desperate creeps (en ja, die zijn er) maar de dames op Tinder lijken allemaal wel hele speciale sneeuwvlokjes te zijn. En Tindermarketing is voor mij een nieuw concept. Los van de ethische kant van het verhaal is dat natuurlijk dé manier om het “kanaal” Tinder te slopen.

  21 augustus 2017
 • voor mij een app die totaal de plank misslaat, maar ieder zijn ding. Wel hilarisch om te lezen dat de mannen niks beters kunnen verzinnen…

  22 augustus 2017
 • Haha, ik vind dit heel leuk om te lezen. Zit zelf niet op Tinder, ben daar nog iets te jong voor denk ik, haha.

  22 augustus 2017
 • O ik heb al ruim 7 jaar een relatie en heb Tinder ook nog nooit op mijn telefoon gehad. Ik moet juist altijd vreselijk lachen om de openingszinnen in reallife. Haha. Een keertje vroeg een kerel aan mij “Wat zijn jullie van elkaar?” (Ik zat met gewoon een vriend aan de bar).

  22 augustus 2017
 • Tinder lijkt me een wereld apart! Ik ken ‘m niet, en ik hoor er eigenlijk ook niet zulke fijne berichten over. Zouden er echt mensen zijn die elkaar wel echt vinden daar?

  22 augustus 2017
 • Hahaha, je schrijf goed!
  Zelf geen ervaring met Tinder, maar misschien moet ik het ook maar eens gebruiken om extra verkeer te genereren, of om nieuwe input voor m’n blog te sprokkelen, haha

  22 augustus 2017
 • Ik gebruikte het nooit. Ik leerde wel mijn partners kennen met de voorloper van tinder. Datingsite… dat was precies hetzelfde. Hahaha heel herkenbaar

  22 augustus 2017
 • Hahaha ik ben benieuwd of de mannen er wel intrappen

  22 augustus 2017

Post a Comment