Instagram hotspots in Eindhoven

Hoera! Je hebt je outfits uitgezocht, je camera’s opgeladen en eindelijk je Instagram boyfriend/husband weer eens zo ver gekregen om met je op pad te gaan. Maar waar naar toe? In dit blog geef ik antwoord op die vraag! Ik neem je mee naar de beste (outdoor) Instagram Hotspots van Eindhoven. 

Strijp-s

Strijp-s is het favoriete stukje Eindhoven van menig Brabants blogger, Instagrammer of YouTuber. Woon je in (de buurt van) Eindhoven? Dan is de kans groot dat je deze plek vaker dan een keer voorbij hebt zien komen in je Instagram tijdlijn. De blauwe trappen, de oude Philips gebouwen (die nu dienst doen als loft – waar ik al jaren m’n oog op heb) en niet te vergeten: de geniale grafitti! Voor locals is deze plek misschien lichtelijk afgezaagd, als toerist juist niet! Zeker de tien minuten lopen vanaf station Eindhoven waard!

 

 

Blok 61

Oke, let’s be honest. Stiekem valt Blok 61 gewoon onder Strijp-s, maar het is zo’n toffe plek dat het z’n eigen kopje verdient. Dit woonblok staat bekend om zijn typerende blauwe trappen. Verstopt, want vanaf de buitenkant is het niet zichtbaar. Wil je hier een foto maken? Succes dan! Het is namelijk gewoon een appartementencomplex. Bereid je dus voor op lang wachten (en sneaky binnensluipen) tot dat er iemand in of uit gaat. Ben je gewoon schaamteloos? Dan kun je natuurlijk ook gewoon aanbellen.

 

 

Technische Universiteit Eindhoven

Je zou het misschien niet verwachten, maar op de TU/e is veel meer te beleven dan alleen studeren. Ze geven er feestjes, de leukste foodfestivals en je kunt er gave foto’s maken! Er zijn zoveel verstopte plekjes en gekke dingen te vinden. Kijk onderstaande foto maar, zou je ooit raden waar deze foto genomen is als het er niet boven zou staan?

 

 

Stadswandelpark

Meestal overstroomd door enthousiaste Eindhovenaren die de eerste zonnestraaltjes van het jaar willen pakken, maar ook vaak door camerafans die een paar mooie plaatjes willen schieten. Hier voel je je even helemaal weg van het centrum, terwijl je er nog altijd middenin zit. In de zomer ook top om gewoon een ijsje te eten, de eendjes te voeren of gewoon onderuit gezakt van het weer te genieten.

 

 

Natuurlijk zijn er in Eindhoven nog veel meer toffe plekjes te vinden, maar daarover later meer! Wat is jouw favoriete plek in Eindhoven?

Post a Comment