golden circle Iceland

IJsland #2 – Golden Circle

Let’s face it. Reykjavik is buiten een paar gezellige koffietentjes en die gigantische kerk niet bepaald het hoogtepunt van een vakantie naar IJsland. En hoewel de Blue Lagoon prachtig is kun je deze ook beter overslaan. Tenzij je houdt van luidruchtige Britten die vanaf 10 uur in de ochtend al aan de alcoholische versnaperingen gaan. Nee, het hoogtepunt van je trip wordt gegarandeerd de “ Golden Circle ”. Kilometer na kilometer geen mens om je heen. Eindeloze uitgestrekte natuur, en af en toe een verlaten auto. Moederziel alleen en in geen velden of wegen een eigenaar te herkennen. Één lange weg die je langs al het moois brengt wat IJsland je te bieden heeft. Mijn tips!  

 

Iceland - golden circle - snow

Where to start? 

Je maakt je klaar voor de meest epische rondreis van je leven. Maar waar begin je?

Om te beginnen heb je twee opties. Ga je zelf op avontuur of wil je liever gebonden zijn aan organisatie die je in een jeep in sneltreinvaart van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid vervoerd? Wanneer je zelf rijdt moet je rekening houden met het huren van een auto, en alsjeblieft, koop dat eigen risico af. Want IJsland is al duur genoeg zonder die barst in de bumper van je huurauto. (Ik spreek uit eigen ervaring…) Een georganiseerde trip neemt je die zorg natuurlijk uit handen. Echter ben je in dit geval gebonden aan een strak tijdschema en krijg je niet de vrijheid om onderweg te stoppen voor een Instagrammetje hier en daar. Een belangrijke overweging, natuurlijk ;).

Sla voor vertrek ook zeker even een paar kilo Skyr in, want die namaak die ze hier in de supermarkt verkopen is niet te vergelijken met de real deal. Ik daag je hiermee meteen uit om alle smaken te proberen die er te verkrijgen zijn!

Van plan om het hele rondje te doen? Houdt dan vooral ook het weer in de gaten. Dit kan namelijk in een paar minuten omslaan van een lente naar die dramatische scene uit Frozen. road.is is je beste vriend. Tenminste wanneer je niet wil eindigen als ijsklontje in de middle of nowhere.

 

view - Iceland - golden circle

Where to go

Waarheen? Waar niet heen, bedoel je!

Zodra je het “drukke” Reykjavik verlaat opent zich een compleet nieuwe wereld. Naarmate de minuten verstrijken bevindt je je steeds weer in nieuwe uitzichten die niet zouden misstaan op een ansichtkaart. Van zwarte stranden tot hoge bergen en verdwaalde watervallen. IJsland heeft het allemaal. En vergeet onderweg vooral niet uit te stappen.

Neem je mijn advies aan en laat je de Blue Lagoon ook links liggen? Onderweg kom je gegarandeerd overige warm water bronnen tegen. Hier vind je in plaats van een soort winters Salou gewoon een privé zwembad. Ik weet wel wat ik liever heb!

Pro-tip: aan de kant van de weg staan relatief veel hotels. Wees dus verstandig en ga niet wanneer je net zes uur gereden hebt naar dat gletsjer meer, ook nog zes uur terug rijden. Er zijn geen straatlantaarns en er kan letterlijk elke minuut een sneeuwstorm opsteken. Leer van onze fouten!

Een aantal hoogtepunten – let op, tekst gaat na de foto’s verder:

 

volcano beach black beach

geiser Iceland

geiser Iceland lenseflare

glacier lagoon Iceland

glacier - wreckage - train - Iceland

Iceland - bridge - view

 

Een kleine greep uit de gigantische collectie foto’s die ik aan IJsland heb over gehouden. En hoewel ik absoluut geen fan ben van alles wat met kou te maken heeft, was dit een van de mooiste reizen tot nu toe.

Heb jij na het zien van deze foto’s nu ook het IJslandvirus te pakken? Vanaf september heb je de grootste kans om het Noorderlicht te spotten én zijn er genoeg goedkope(re) tickets te vinden online. Dus waar wacht je nog op? Gooi zo’n vliegticket in je digitale winkelmandje en zoek het avontuur op. Vergeet alleen je winterjas niet. Beslist een unieke ervaring die niet op je travelbucketlist mag ontbreken. Meer tips nodig, of wil je weten wat de beste plek is om het Noorderlicht te fotograferen, stuur dan even een berichtje of wacht op de volgende blog!

 

Anders volg je me even op Instagram: @femkeadriana

Comments

 • Super leuk verhaal! Wil het land sowieso nog eens bezoeken hihi.
  Can’t wait to see the next story 😀

  1 augustus 2017
 • reply
  Els Schoolmeesters Heinen

  Mooi verhaal over een prachtig land!! De foto´s spreken voor zich. Ik zou het graag eens met eigen ogen willen zien, wie weet! Heb je trouwens het noorderlicht daar gezien…?
  Uitkijkend naar het volgende verhaal wens ik je veel schrijfplezier!

  2 augustus 2017

Post a Comment