Ik ga op City Trip en neem mee… – Inpaklijst

Hoewel ik natuurlijk het allerliefst 3 maanden per jaar, ieder jaar, in het buitenland te vinden ben val ik tegenwoordig in de categorie “grote mensen”. Een zogenaamde volwassene met een echte baan, en helaas ook echte vakantiedagen waarbinnen ik mijn avonturen moet plannen. Die grote reis zal dus nog even op zich moeten wachten. (Al wordt er flink gepland, lees hier en hier!) Om toch even de Nederlandse winter te ontduiken boekte ik een city trip naar Rome! (ROMA VICTOR!)

De tijd dat ik met alleen handbagage 2 weken op vakantie kon gaan is echter allang voorbij. Voor een tripje naar de zon kun je bijvoorbeeld een minimum van 6 bikini’s in mijn koffer terugvinden. Ik heb me dan ook door RyanAir een poot laten uitdraaien en ruimbagage bijgeboekt. Achteraf gezien was dit totaal niet nodig geweest, maar goed.

Inpakken en wegwezen

Zou jij je eigen hoofd nog vergeten als het niet vast zat? Welkom bij de club! Voor mensen zoals jij en ik heb ik deze inpaklijst * samengesteld. Speciaal voor het semi modebewuste meisje dat graag doet alsof ze een local is. In plaats van een ordinaire toerist op city trip.

* Let op: ik heb deze inpaklijst zo compleet mogelijk proberen te maken. Toepasbaar voor alle girls on tour. Ik heb zelf dan ook niet alles meegenomen.

polaroid wijn camera Rome

Toilettas

Superglamorous natuurlijk, maar ook redelijk onmisbaar. De toilettas. Ik heb voor een paar euro een doorzichtig exemplaar van de HEMA op de kop getikt. Praktisch! Zeker als jij wel genoeg hebt aan handbagage. Dit zat erin:

 • Tandenborstel & tandpasta
 • Make-up remover in van die handige reisverpakkingen
 • Wattenschijfjes en -staafjes
 • Dag- en nachtcrème
 • Zonnebrandcrème
 • Make-up, in mijn geval: concealer, mascara, eye-liner, wenkbrauwpoeder
 • Haarborstel
 • Elastiekjes en schuifspeldjes (ongeveer zo’n 10 miljoen miljard)
 • Shampoo, crèmespoeling en douchegel
 • Scheermesje en pincet
 • Föhn en stijl/krultang
 • Maandverband, tampons, divacup, luier, whatever floats your boat
 • Deodorant (In het geval van handbagage, neem een roller!)
 • Anticonceptie
 • (Blaar) plijsters (!!!) – wij liepen gemiddeld 30 kilometer op een dag, come prepared
 • Eventuele medicijnen en voedingssupplementen

Kleding & accessoires

Tja, ik houd nu eenmaal van mooie dingen. En ook op city trip loop ik er graag op mijn charmantst bij. Je weet nu eenmaal niet hoeveel potentiële Instagram foto’s er gemaakt zullen worden. Voor 3 dagen zat er het volgende in mijn veel te grote koffer:

 • Twee lange broeken, allebei zwarte skinny jeans, verrassend
 • Twee blousejes, casual doch stylish
 • Een crop top, voor de vrijdagavond
 • Een jas, helaas is het nog net geen zomer
 • Een pyjama
 • Zes paar sokken
 • Zes paar ondergoed en twee BH’s, want je weet maar nooit
 • Een vest
 • Horloge
 • Sieraden
 • Zonnebril
 • Normale bril
 • Een dagtas
 • Een korte jumpsuit, uit enthousiasme, want 17 graden
 • Handdoek
 • Slippers, want je weet het nooit met die AirBnb douches
 • Sneakers

Elektronica & overig

 • Telefoon & iPad
 • Opladers
 • Oordopjes
 • Camera, plus bijbehorende lenzen
 • Polaroidcamera, en extra film
 • Meerdere SD kaartjes

polaroid shoes rome forum romanum inpaklijst

 • Paspoort of ID
 • Boardingpasses, op zich wel handig
 • Cashmoney
 • Pinpas, creditcard, verzekeringspas, OV-kaart
 • Crumpled City Map
 • Snoep, snacks en drinken voor onderweg

Zo, dat was het dan, mijn inpaklijst. Alles wat ik meesleurde in dat hutkoffer. Ben ik iets vergeten? Of heb je misschien nog tips voor andere lezers? Laat het dan vooral weten in de comments!

Post a Comment