festival essentials

Festival Essentials

Het is bijna zomer in Nederland, en dat betekent dat het festival seizoen weer volle kracht van start is gegaan. Lekker in je net te kleine tentje wegbranden in vroege ochtendzon. Geen oog dichtgedaan omdat je campingburen een iets te luidruchtige after hadden. En dan met je gruwelijke kater bij de douches staan om erachter te komen dat je je tandenborstel bent vergeten. Genieten joh!

Maar Femke to the rescue! Met deze “Festival Essentials” inpak lijst maak jij al je vrienden jaloers. Nog nooit was jij zo goed voorbereid. En dat zonder de hulp van je moeder. Dus print hem uit, hang hem op je koelkast en thank me later.

De basics – kleding

Op de festivals die ik bezoek wordt meestal geen gooi-je-biertje-in-de-lucht-ook-al-kostte-ie-drie-euro-muziek gedraaid. Hou jij hier wel van? Neem dan alsjeblieft een extra setje kleding mee. Want je gaat niemand versieren als je stinkt als de feesttent van Kraantje Pappie. Het weer in Nederland is verraderlijk. Het ene moment sta je te shinen met 24 graden en zon, het andere moment schuift hier een wolk voor en dreigt de regen. In plaats van zo’n gele regenjas waar de halve UVA in loopt kun je dan ook kiezen voor een kekke trui. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze?

Trui festival breaking rocks

Gebruik de code Wanderlust10 voor 10% korting!

Verder kun je denken aan:

 • Een pyjama, zodat je vrienden zich niet rot schrikken wanneer ze je ’s ochtend uit je tent trekken.
 • Regenlaarzen, want Nederland.
 • Extra sokken en ondergoed, want niemand wordt vrolijk van zweetvoeten/andere zweterige onderdelen.
 • Een petje of ander hoofddeksel, een zonnesteek zit je vast niet op te wachten.
 • Mocht dit nu echt een rommeltje worden in je tas, neem dan even deze handige packing cubes mee! Scheelt een hoop gescheld.

De basics – toilettas

Over het algemeen zijn douches en toiletten op festivalcampings niet erg schoon. Dat wil niet zeggen dat jij er niet verzorgd hoeft bij te lopen. Maar het blijft natuurlijk een festival. Je make-up zweet er binnen anderhalf uur toch wel weer vanaf. En niemand ziet er goed uit als pandabeer. Een waterproof mascara is dus geen overbodige luxe. Maak het verder vooral niet te moeilijk. Haal een borstel door je haar, gooi het in een knot en jij bent klaar voor alle dansjes die gaan volgen. Vergeet vooral ook je badslippers niet. Behalve dat die Adidas stappers tegenwoordig best stylish zijn (god knows why) behoeden ze je ook voor eventuele schimmels. Want zo’n weekender is al duur genoeg. Pro-tip: douche voordat je naar bed gaat. Zo heeft je haar ’s nachts de tijd om te drogen en hoef je niet in de rij te staan voor die toch al schaarse stopcontacten.

 • Die tandenborstel & tandpasta.
 • Make-up & remover (team panda!).
 • Droogshamnpoo & borstel, laat die föhn en stijltang lekker thuis.
 • Zonnebrand, het mag waarschijnlijk het terrein niet op maar op de camping ook vrij handig.
 • Al die andere dingen die in mijn vorige inpak lijst stonden, waar ik geen grappige opmerking bij kon verzinnen.

Festival gadgets

Misschien wel het belangrijkste gedeelte van dit hele verhaal. De spullen die je daadwerkelijk het terrein op mag nemen en waarmee je de meeste vrienden maakt. Op elk willekeurig festival in omgeving Amsterdam zijn de flesjes water en raketijsjes niet aan te slepen. Maar waarom zou je voor elk flesje water betalen? Of het risico lopen (nog meer) drugs in je drinken gestopt te krijgen? Tegenwoordig zijn er heel handige dopjes te koop waarmee je verschillende soorten flesjes kunt afsluiten. Ze heten Festicaps (no spon, helaas). Hang hem aan je sleutelbos en hij gaat door voor sleutelhanger. Mogen ze hem ook niet afpakken.

  Die standaard spacebrillen kennen we ondertussen wel. Leuk, maar ik denk dat men wel klaar is voor de volgende stap. Maar wat is die volgende stap dan, Femke? Leuk dat je het vraagt. Die volgende stap is een caleidoscoopbril (kopen op eigen risico). Behalve dat je hem, ook nuchter, helemaal de pan uit spacet, levert het ook nog een aantal leuke gesprekken op! Bereid je voor om deze bril het halve festival kwijt te zijn, want iedereen wil hem proberen! Buiten deze twee toppertjes kun je denken aan:

 • Je kaartje, op zich best handig.
 • Een zonnebril, tegen de zon, of ongewenste foto’s.
 • Geld, want die biertjes betalen zichzelf niet.
 • Je telefoon, om ongewenste foto’s mee te maken.
 • Tissues! Die toiletten staan namelijk niet bepaald bekend om hun hygiene en voorraad toiletpapier.
 • Lippenbalsem, want die lipjes (die op je gezicht) moeten wel kissable blijven!
 • Een polaroid camera!

 

  Ben ik iets vergeten wat volgens jou echt onmisbaar is? Laat het me weten! 🙂

Post a Comment